Lørdag, 23.09.2023 - 08. Rabi' Awwal 1445 h.

Om Islam

SPØRSMÅL OG SVAR

Håndhilse

Spørsmål

Hvorfor er det mange muslimske jenter som vegrer seg for å håndhilse på menn? Står det i Koranen at dette kan føre til sex, eller er det en holdning som ikke har grunnlag i Koranen?

Er bønnen og fasten min godkjent selv om jeg ikke bruker hijab?

Spørsmål

Tusen takk for en veldig flott side Jeg er en troende jente , ber ,faster osv men bruker ikke hijab har egentlig store vanskeligherter med å begynne med det. Er bønnen min og fasten min godkjent selv om jeg ikke bruker slør.? og tusen takk :)

Omskjæring og konvertering

Spørsmål

Hei Min far er muslim og jeg lurer på hvordan jeg som mann konverterer til islam? Hvordan er reglene angående omskjæring? Kan jeg få dette gjort av hvilken som helst lege eller kirurg eller må det være noe spesiell sermoni rundt dette?

Hvordan gjøre salah?

Spørsmål

Assalamo 3alaykom, Hvordan kan jeg be? Takk

Giftering

Spørsmål

Hei. Skal gifte meg til sommeren. Da lurer jeg på om det er haram å bruke giftering? Kan jeg bruke gull? Hvis ikke,hvilken hånd? Høyre, venstre? Hilsen frustrert frue :)

Amming og graviditet

Spørsmål

Salaam Kan man etter Islam fortsette med å amme mens man er gravid? Er abort haram?

Muslimske kalender

Spørsmål

- Den muslimske kalenderen. (Når starter den muslimske kalenderen, hva skjedde da, hvilket år er de i nå, hvor mange måneder har de, hvilket himmellegeme følger de)?

Søker råd om jentenavn.

Spørsmål

Salaam,ikhwaanii,wa akhawaati fil islaam, Lurer på om dere kunne hjelpe meg å finne et sted/hjemmeside der jeg kan finne jentenavn, skal snart få en jentebaby insha allaah,j washoukran.

Hajj fra Zakat-penger?

Spørsmål

Asalam-o-Aleikum. Jeg hadde et lite spørsmål ang. zakat-penger. Er det mulig å gi sin zakat til en person for å hjelpe vedkommende med å gjøre hajj? JazakhAllah for det fantastiske arbeidet dere gjør. Wsalam.

Studere ortopediingeniør?

Spørsmål

Asalmualykum Jeg har søkt til høyere utdanning på bl.a. ortopediingeniør utdanning. Jeg fant ut at det er et yrke hvor man må ta mål på armer og bein til mennesker som har mistet disse, og deretter fikse nye til dem. Ortopediingeniørere jobber også på sykehuset, og er på en måte mellomledd mellom legen og pasienten. Jeg regner med at det kan bli noe kroppskontakt, men er det tillatt i islam for en kvinne å gi medisinsk hjelp til en mannlig pasient på den måten. Jeg håper virkelig dere kan henvise til noen hadither som tillater/forbyr dette, slik at jeg eventuelt kan arbeide med god samvittighet. Det er jo slik jeg tross alt kommer til å tilbringe mye av framtiden. jeg trenger svar veldig fort, helst før 1.juli da er fristen gått ut for å omprioritere ønskene til høyere utdanning. Her er en lenke hvor dere kan lese mer om yrken : http://studiekatalog.hio.no/content/view/full/157 http://www.hio.no/content/view/full/49035 Jazakallah Kheir på forhånd :)

Guttenavn Hadi, lov?

Spørsmål

Assalamalekum! Jeg heter Nadia og ble mor til en gutt for to måneder siden. Etter å ha surfet på forskjellige islamske nettsider fant jeg navnet Hadi, som betyr den som veileder til den riktige veien. Etter en stund fikk jeg vite at Hadi (Al-Hadi) er av Allahs 99 navn og fikk beskjed deretter at jeg burde forandre navnet Hadi til Abdul Hadi. Jeg sjekket ytterligere på forskjellige nettsider der jeg fant både navnet Abdul Hadi og kun Hadi på en og samme nettside. Jeg har veldig lyst til å beholde navnet Hadi, guttungen har allerede et mellomnavn, og derfor føler jeg at Abdul Hadi pluss mellomnavn og etternavn blir etterhvert et veldig langt navn. Jeg føler at den begrunnelsen jeg gir som er at hvis kun navnet Hadi ikke kunne brukes hadde den ikke stått på de mange forskjellige nettsidene. Lurer på om noen kan bekrefte eller avkrefte om jeg kan bruke dette navnet, jeg vil gjerne ha en forklaring også for min egen skyld. Tusen takk for hjelpen!

Hvor er Mekka?

Spørsmål

Hvilken retning er egentlig Mekka? (fra Oslo)

Lov å selge avis?

Spørsmål

Assalaamu aleykum. Jeg er en muslimsk gutt som selger avis på lørdager og søndager. Ofte kan det være bilder av nakne mennesker eller lignende bilder i visse sider. Er det Haram og selge avisa da eller er pengene jeg tjener på dette Halal. Wassalam.

Hva er haram av sex i ekteskapet?

Spørsmål

Først vil jeg takke for ei bra side. Jeg er en mann som skal konvertere til Islam og skal forlove meg og gifte meg med ei muslimsk kvinne. Hun er en veldig åpen og tolerant kvinne som lever etter Profet Mohammed sin tolerante og positive måte. Mitt spørsmål er angående hvilke begrensinger i seksualiteten som er utenom anal penetrering, som for meg er helt unormalt uansett. For meg er det det som partene føler seg trygg og bekvem med som gjelder, men jeg vil jo ikkje foreslå ting som for henne er totalt haram. Jeg håper at på et ærlig og åpent svar på et tema som kan være litt vanskelig å snakke om av og til. Med beste hilsen blivende muslim

Er mitt ekteskap riktig?

Spørsmål

Koranen sier at "Hor-kvinnen må bare gifte seg med hor-mannen og omvendt". Jeg gjorde en alvorlig feil før ekteskapet, men ble gift med en hederlig mann. Han vet ikke om min forferdelige feil. Er mitt ekteskap ulovlig? Jeg er så deprimert og angrer bittert på det jeg gjorde. Jeg har bedt Allah om tilgivelse tusenvis av ganger, men får ikke fred i mitt hjerte. Min mann er så snill og god muslim. Jeg håper inderlig at ekteskapet er lovlig.

Å bruke bukse, halal?

Spørsmål

Salam Jeg lurer på om det er lov å bruke bukse? Eller er det forbudet i islam?

Einar Bergs Koranoversettelse

Spørsmål

Salamu aleikum Først vil jeg takke dere for en utrolig bra side som er lett å forstå! Jeg lurte på om Einar Bergs oversettelse,er noe dere anbefaler? For jeg kan ikke arabisk, drefor leser jg den norske. Allah være med oss

For Guds skyld

Spørsmål

salaam! Jeg er glad i denne siden og leser og liker å kikke meg litt rundt her. Jeg har lagt merke til at det ofte står at man skal gjøre ting for Guds skyld. Det jeg lurer på er: Når man velger å være muslim er det noe man gjør for en selv eller for Guds skyld? Når man velger å be eller gjøre andre gode handlinger, er det ikke for seg selv? Eeller er det for Allah?

Jøder

Spørsmål

Jeg har hørt at i Koranen blir Jødene omtalt som rotter og jordens pest. Stemmer dette? Hva mener egentlig muslimer om jøder?

Jobbe i dyrebutikk

Spørsmål

Assalamu aleikom! Jeg er en jente som lurer på om det er haram å jobbe i dyrebutikk. Jeg har veldig lyst til det og synes det virker koselig, men jeg vet at det ikke er bra å holde dyr i bur. Og da vil jeg jo kanskje være " med på å holde dem fanget? Jeg er veldig glad i dyr. Vasker meg selvfølgelig og skifter klær etter endt arbeidsdag og før bønn. Hva synes dere? Håper veldig å få svar, for jeg er i tvil om å begynne i jobben eller ikke... har ikke noen annen jobb nå heller.