Tirsdag, 05.12.2023 - 21. Jamad Awwal 1445 h.

Nye muligheter i islam.no

Nye muligheter i islam.no

Nye muligheter i islam.no

  • 05.01.2010
  • Basim Ghozlan

Islam.no er nå oppdatert med nye muligheter.

Islam.no er nå oppdatert med nye muligheter. Her er en liten liste over slike tjenester som er blitt tilgjengelige den siste tiden:
Mulighet for å diskutere artikler. Mange artikler er nå åpnet for diskusjoner. Det eneste man trenger å gjøre for å legge inn en kommentar til en artikkel er å skrive navn, sted og kommentar i det feltet nederst i artikkelen. For å lese hva andre har skrevet kan en klikke på ” [Les kommentarer her]” som også befinner seg nederst i artikkelen.

Begiventer: under hva skjer er det nå lagt en undermeny på venstre side med valget ”Begivenheter”. Her får du en del begivenheter fremover i år.

Dagen i dag: på hovedsiden ligger det en boks nederst på høyre side med tittel ”dagen i dag”. Sjekk den.

Tabeller: under tabeller finnes det en undermeny med flere valg. Blant annet bønnetider, hijrikalender, og ”bønnetider i dag” er tilgjengelige.

Diskusjonsforum: Er allerede åpent. Alle er velkomne til et åpent, faglig, vennlig og ærlig diskusjonsmiljø. Klikk på Diskusjonsforum for å registrere deg og besøke forumet.

Kommer snart:

Korandatabase: Snart er korandatabasen klar. Her skal man kunne velge hvilket kapittel man vil lese. Både den norske oversettelsen og den originale arabiske teksten er med. (Vi bruker her Einar Bergs oversettelse). Muligheter for å søke etter ord kommer litt senere. Korandatabasen er ventet tilgjengelig i løpet av januar 2004.

Database for moskeer og islamske organisasjoner i Norge: Her vil det være mulig for hvem som helst å registrere opplysninger om en moské eller en islamsk organisasjon i Norge. Etter å ha sjekket påliteligheten av en slik registrering kan redaksjonen slippe den ut. Det skal være mulig å søke etter adresser, aktiviteter, fredagsbønnetider og kontaktpersoner i hele landet. Denne databasen kan være klar til bruk i løpet av januar 2004.

Dataspill
Et morsomt og lærerikt dataspill er ventet å vræe operativt i løpet av februar 2004. Brukerne vil kunne velge et av flere nivåer som passer til alder og nivå. Spørsmål og svar vil deretter hagle på rad og rekke. Det vurderes her å sette premier for dem som greier å passere et visst antall poeng.

Nyhetsmail
Alle interesserte skal kunne motta nyhetsmail hver gang islam.no har noe å fortelle. Interesserte må selvsagt melde seg på med å oppgi navn og e-postadresse for å kunne motta en slik mail.