Lørdag, 23.09.2023 - 08. Rabi' Awwal 1445 h.

Åpning av hijabutstilling søn 15/2

Åpning av hijabutstilling søn 15/2

Åpning av hijabutstilling søn 15/2

  • 03.01.2010
  • Muhammad Abdulhamid

Med utstillingen Hijab - med rett til å velge ønsker Oslo Museum, å invitere til dialog og debatt om bruken av det muslimske skautet, hijab. Hvorfor blir noen så provosert av hijab? Hvorfor er det så vanskelig for mange å godta at kvinner selv velger å dekke hodet, håret og halsen? Hvorfor har vi så lett for å glemme at det ikke er lenge siden også etnisk norske kvinner bar hodeplagg i anstendighetens navn? Kan det være tilfeller der motstanden mot bruk av hijab i det norske samfunnet i større grad enn deres kultur bidrar til å holde muslimske kvinner hjemme? Utstillingen er produsert i samarbeid med hijabdesignerne The Fashion House of Badr og kunstneren Anita Hillestad.

Med utstillingen Hijab - med rett til å velge ønsker Oslo Museum, å invitere til dialog og debatt om bruken av det muslimske skautet, hijab. Hvorfor blir noen så provosert av hijab? Hvorfor er det så vanskelig for mange å godta at kvinner selv velger å dekke hodet, håret og halsen? Hvorfor har vi så lett for å glemme at det ikke er lenge siden også etnisk norske kvinner bar hodeplagg i anstendighetens navn? Kan det være tilfeller der motstanden mot bruk av hijab i det norske samfunnet i større grad enn deres kultur bidrar til å holde muslimske kvinner hjemme?


Utstillingen er produsert i samarbeid med hijabdesignerne The Fashion House of Badr og kunstneren Anita Hillestad.


Utstillingen åpner søndag 15. februar kl. 14.00 på Oslo Museum, avdeling Bymuseet, i Frognerparken. Utstillingen blir høytidelig åpnet av lederen for Vålerenga mot rasisme; Knut Akselsen.