| SiteMap 
Bønnetider for Oslo: Fajr: 04:28 - Soloppgang: 05:42 - Dhuhr: 13:26 - Asr: 17:08 - Solnedgang: 20:51 - Isha: 22:05 - Andre byer?
Dagen i dag
Lørdag 21.04.2018
5. sha'ban 1439 h.
1. ramadan kommer på torsdag 17.05.2018 (om 26 dager)
Flere begivenheter?

Korandatabasen

Koranvers
K. 1:5: Deg tilber vi, vi søker hjelp hos Deg.
Andre vers?

En hadith:

 
 Anas (raa) sa at profeten (fvmh) sa: ingen av dere er helt troende før dere ønsker for deres bror det dere ønsker for dere selv.

[Al-Bukhari og Muslim] Les flere hadith.

 

Annonse

Palestina

Side: 1 | 2 | 
 
Stor takk til Mads Gilbert og Erik Fosse
Islam.no ønsker nok en gang å rette søkelyset på den forferdelige situasjonen i Gaza. Vi ønsker først og fremst å takke de norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse som har vist et stort mot ved å bli værende i Gaza mens bomber regner ned over dem.

En stor takk til de modige norske legene som har gitt oss mot og håp om at medmenneskelighet og medfølelse finnes på tvers av hudfarge og religiøs tilhørighet.
Skrevet av: Abdelhak El Abdellaoui den 8. januar 2009. | Visninger totalt: 3362 | Visninger i dag: 1

Israels terrorisme
Det blodbadet som begås av Israel i Gaza disse dagene, med velsignelse fra USA, opprører oss enormt. De konstante og barbariske luftangrepene massakrerer sivilbefolkningen, gjør livet til 1.6 millioner overlevende til et mareritt og traumatiserer barn for livet. Utrolig nok er dette ikke det verste i denne forferdelige situasjonen. Verre er den legitimeringen av terrorisme i statlig regi som bedrives av Israel og villig støttes av deres allierte. Alvoret i dette ligger i at tusenvis av framtidige ”terrorister” kommer til å bruke nettopp samme retorikk som de israelske myndigheter og deres støttespillere i disse dager bruker for å legitimere angrep på sivile og uskyldige.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 8. januar 2009. | Visninger totalt: 4580 | Visninger i dag: 0

Flukten fra erfaringene
KRISEN I MIDTØSTEN. Den amerikanskisraelske maktpolitikken i Midtøsten har nå skapt så enorme ulykker og så store problemer for Israel og Vesten i det hele at andre makter bør kunne føle større frimodighet til kritikk og kraftige råd, skriver KÅRE WILLOCH i Aftenposten. Les hele artikkelen her.
Skrevet av: KÅRE WILLOCH den 23. februar 2007. | Visninger totalt: 3028 | Visninger i dag: 0

Guds utvalgte folk - kronikk i Aftenposten
"Vi anerkjenner ikke lenger staten Israel. Det er ingen vei tilbake. Staten Israel har voldtatt verdens anerkjennelse og får ikke fred før den legger ned sine våpen. Staten Israel i sin nåværende form er historie", skriver Jostein Gaarder i Aftenposten i dag. At det er militant oppstand og motstand mot Israel på okkuperte områder er ikke vanskelig å forstå, sier han. Les hele kronikken her. Relaterte artikler her.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 23. februar 2007. | Visninger totalt: 3147 | Visninger i dag: 0

Selvmords-aksjoner under fokus
Overskriftene i massemedia forrige uke skremte mange, også meg selv. Overskrifter som ”Rettferdiggjør selvmordsbomber”, ”Forsvarer selvmordsbombere” osv er tøft å takle. Disse overskriftene har gitt inntrykk av at jeg forsvarer eller i hvert fall aksepterer at sivile mennesker blir mål for terrorisme. Dette er totalt feil. For klarhets skyld gjør jeg det igjen klart og tydelig: alle angrep mot sivile mål er avskyelige. Jeg fordømmer på det sterkeste enhver voldelig hendelse som retter seg mot sivile, uskyldige mennesker. Etter å ha sagt dette vil jeg utdype denne saken nærmere.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 1. november 2004. | Visninger totalt: 3419 | Visninger i dag: 0

Selvmords-bomberen – en terrorist eller en helt?
Skrevet av Svein Ødegården, pensjonert brigader og tidligere sanitetsinspektør i Hæren.
Det har vakt sterke reaksjoner at Basim Ghozlan har forsvart selvmordsbombere som et legalt stridsmiddel. Det ser ut som de fleste som uttrykker avsky for en slik handling ikke greier å skille mellom selvmordsbomberen som ”våpen” og hvem som er selvmordsbomberens mål. Problemet her synes å være at vi straks assosierer selvmordsbomberen med en som sprenger seg selv og så mange uskyldige sivile som mulig i luften – slikt kaller vi terrorisme.
Skrevet av: Svein Ødegården den 20. oktober 2004. | Visninger totalt: 3532 | Visninger i dag: 0

Selvmords-bombere og alternativ motstand
Skrevet av Terje Marøy, major og journalist.
Muslimen Basim Ghozlan har høstet fordømmelse i norske medier for at han utfra en religiøs tilnærming har forsvart selvmordsbombere i krig. Han tok avstand fra selvmordsbomber som vi ser dem praktisert i Irak, men under visse forutsetninger aksepterte han selvmordsbombere i den israelsk-palestinske konflikten. Jeg har ikke kunnskap til å mene noe om hvorvidt hans råd er i henhold til rett lære. Derimot vil jeg se på fenomenet fra en mer verdslig og folkerettslig synsvinkel.
Skrevet av: Av Terje Marøy den 19. oktober 2004. | Visninger totalt: 3207 | Visninger i dag: 0

Uttalelse
Kontaktgruppa for Islamsk Råd Norge (IRN) og Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke (MKR) ser med sorg og bekymring på utviklingen i Israel og de palestinske områdene. Vi slutter oss til FNs uttalelser og resolusjoner om den nåværende situasjonen og kravet om at internasjonal lov, folkeretten og menneskerettighetene må overholdes. Bare slik kan en legge grunnlaget for en rettferdig og varig fred i området
Skrevet av: Shoaib Muhammad Sultan den 4. juni 2004. | Visninger totalt: 2818 | Visninger i dag: 0

Likvidering av Dr. Abdelaziz ar-Rantisi
Ved å drepe Hamas leder, Dr. Abdelaziz ar-Rantissi, viser den israelske regjeringen nok engang at de ikke bryr seg om FNs konvensjoner eller internasjonale menneskerettigheter. Og nok engang gir Bush og hans administrasjon sin fulle støtte til åpen terror mot palestinerne.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 21. april 2004. | Visninger totalt: 3030 | Visninger i dag: 0

Legitimering av okkupasjon!
I sitt innlegg i Aftenposten 26.06.2003 under tittel ”Tvetydig og uforstandig forstander” prøver Petter Levin, igjen, å dekke over årsakene til konflikten i Midtøsten. Isteden velger han å markedsføre legitimering av okkupasjonen av Palestina.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 6. mai 2005. | Visninger totalt: 3269 | Visninger i dag: 0

Hva er løsningen?
Hvis vi ikke godtar en jødisk stat i Palestina og hvis israel er nå en virkelighet, hva er det som er løsningen for Palestinaproblemet?
Skrevet av: Basim Ghozlan den 6. mai 2005. | Visninger totalt: 3091 | Visninger i dag: 0

Hvorfor jødisk stat?
Hva betyr det at israel er en "jødisk stat"? Det ser ut som om de fleste ikke er klare over hva dette egentlig betyr.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 6. mai 2005. | Visninger totalt: 402 | Visninger i dag: 0

Side: 1 | 2 | 
 
Skriv ut siden


Islam i norge
Moské [89]
Halal kjøtt [3]
Organisasjon [5]
Restaurant [5]
Begravelsesbyrå [1]
Forlag [1]
Nettbutikk [1]
Annet [3]
Annonse
Islam-torget
Nyhetsmail
Hvis du vil motta nyhetsmail fra Islam.no, registrer deg her.

Navn:
 
Epost:
 
Annonse
Annonse

Annonse

Siden 17.09.2003 er du gjest nummer:
free page hit counter

Annonse
Islam-torget
Annonse
Copyright © Islam.no
All rights reserved
Alle henvendelser:
post@islam.no
Den Islamske Informasjonsforeningen
Postboks 4637 Sofienberg
0506 Oslo
Hvem er vi?
Om islam.no
Design by:
Inspiral design