| SiteMap 
Bønnetider for Oslo: Fajr: 04:23 - Soloppgang: 05:53 - Dhuhr: 12:28 - Asr: 15:39 - Solnedgang: 18:53 - Isha: 20:23 - Andre byer?
Dagen i dag
Lørdag 28.03.2015
8. jamad thani 1436 h.
Første hijrah til Habashah (5 f. h) kommer på tirsdag 21.04.2015 (om 24 dager)
Flere begivenheter?

Korandatabasen

Koranvers
K. 2:285:  Sendebudet tror på det som er ham åpenbart fra Herren, så også de troende. Hver og en tror på Gud, Hans engler, Hans skrifter og Hans sendebud: «Vi gjør ingen forskjell på noen av Hans sendebud.» De sier: «Vi hører, og vi adlyder. Din tilgivelse, Herre! Til Deg fører vandringen hen!»
Andre vers?

En hadith:
Abu Hurayrah (måtte Allah være fornøyd med ham) sa: Allahs Sendebud (fred være med ham) sa: Den sterke er ikke slåsskjempen, men den sterke er den som bevarer fatningen når han er sint”
[Al-Bukhari og Muslim] Les flere hadith.

 

Annonse
Annonse

Bønn i islam (salah)

17. juni 2008 - 13:49 - Basim Ghozlan
Bønnen er den nest viktigste av islams fem søyler. Fem ganger i døgnet skal muslimer be en fast rituell bønn (salah) . I tillegg kan og bør de be både ekstra bønner som følger det samme mønsteret som de obligatoriske, og bønner som bare bes med tungen eller i hjertet (du'a).
De fem daglige bønnetidene bestemmes av solens gang over himmelen . Her er en kort oversikt over dem:
  1. Morgengrybønn (fajr): Tiden starter ca en og en halv time før soloppgang og slutter like før soloppgang.
  2. Middagsbønn (duhr): Tiden begynner litt etter at solen begynner å snu seg mot vest og slutter når neste bønn begynner. (se neste)
  3. Ettermiddagsbønn ('asr): Tiden starter når tingene kaster en skygge dobbelt så lang som tingen selv. Tiden for denne bønnen varer til like før solnedgang.
  4. Solnedgangsbønn (maghrib): Tiden begynner fra solnedgang og varer ca en og en halv time.
  5. Kveldsbønn ('isha): Denne bønnen kan gjøres fra ca. en og en halv time etter solnedgang til ca. en og en halv time før neste soloppgang

Bønn kan gjøres hvor som helst, for eksempel hjemme, i moskeen eller på arbeidsstedet. Imidlertid kan man ikke be på rituelt urene steder, som toaletter.
For at bønnen skal være korrekt må man ha vasket seg på en bestemt måte ( wudu) og klærne man har på seg må være rituelt rene (tahir). Det er også nødvendig å vende seg mot Mekka (qibla) og å ha intensjon om å utføre bønnen (niyya). Menn må dekke kroppen fra livet til knærne (awrah) og kvinner må dekke hele kroppen untatt ansiktet, hendene og føttene (awrah). Håret og halsen må også tildekkes under bønnen.
 
Skriv ut siden


Islam i norge
Moské [89]
Halal kjøtt [3]
Organisasjon [5]
Restaurant [5]
Begravelsesbyrå [1]
Forlag [1]
Nettbutikk [1]
Annet [3]
Annonse
Islam-torget
Nyhetsmail
Hvis du vil motta nyhetsmail fra Islam.no, registrer deg her.

Navn:
 
Epost:
 
Annonse
Annonse

Annonse

Siden 17.09.2003 er du gjest nummer:
free page hit counter

Annonse
Islam-torget
Annonse
Copyright © Islam.no
All rights reserved
Alle henvendelser:
post@islam.no
Den Islamske Informasjonsforeningen
Postboks 4637 Sofienberg
0506 Oslo
Hvem er vi?
Om islam.no
Design by:
Inspiral design