| SiteMap 
Bønnetider for Oslo: Fajr: 04:17 - Soloppgang: 05:28 - Dhuhr: 13:25 - Asr: 17:14 - Solnedgang: 21:03 - Isha: 22:14 - Andre byer?
Dagen i dag
Torsdag 26.04.2018
10. sha'ban 1439 h.
1. ramadan kommer på torsdag 17.05.2018 (om 21 dager)
Flere begivenheter?

Korandatabasen

Koranvers
K. 2:48:  Frykt den dag når ingen kan tre i en annens sted, når ingen som taler en annens sak blir godtatt, når ingen løsepenger godtas, når ingen hjelp kan gis.
Andre vers?

En hadith:

 
 Anas (raa) sa at profeten (fvmh) sa: ingen av dere er helt troende før dere ønsker for deres bror det dere ønsker for dere selv.

[Al-Bukhari og Muslim] Les flere hadith.

 

Annonse

Ramadan og fastetider i år

27. juni 2014 - 20:50 - Basim Ghozlan

Det er mange som lurer på om det finnes flere meninger når det gjelder fastetider i disse lange dager. Må man faste til solnedgang selv om dagen er ca. 20 timer lang, spør folk. Dette er et tema som ennå ikke er grundig diskutert blant muslimer her i Norge. Vi mener at det er på tide å gjøre det. Mange finner det umulig å faste 20 timer og samtidig fungere i arbeid og i dagliglivet. For de unge som skal venne seg til å faste er det en svært krevende læreprosess.


Som svar på selve spørsmålet kan vi svare med at det finnes fatwaer som mener at når dagen er lengre enn 18 timer, kan man følge en tabell for både faste og for bønn. (Blant annet fatwa fra Darul iftaa Al masri (det egyptiske dar al ifta') se under for lenke, og fatwa av shaykh Umar Abdul Kafi). Undertegnede mener disse fatwaene er godt begrunnet, er relevante og kan tas i betraktning for dem som tror på dem. For å hjelpe denne gruppen, legger vi her ut tabellen som de kan følge. Tabellen er basert på Mekka-fastetider men relatert til Oslo. 

Bor du i en annen by må du beregne forskjellen selv. Forskjellen beregnes da med å sjekke dhuhr-tiden i byen din forhold til Oslo og finne forskjellen, og legge denne forskjellen til alle kolonnene i tabellen. 
 
Her er en av de fatwa som vi har henvist til i artikkelen (på arabisk). Oversettelse/oppsummering av selve fatwa kommer etterhvert iA.
 
Det må presiseres her at hverken IRN eller noen av moskeene i Oslo (ikke Rabita heller) har adoptert denne fatwa enda.
 
NB. Bruker du denne tabellen for å faste etter, må du bruke den samme tabellen for bønnetider også. Det erf.eks. ikke riktig å be asr etter å ha brutt fasten. Bønn og faste er regulert etter naturlige fenomener og de bør følge samme utgangspunkt.
 
Skriv ut siden


Islam i norge
Moské [89]
Halal kjøtt [3]
Organisasjon [5]
Restaurant [5]
Begravelsesbyrå [1]
Forlag [1]
Nettbutikk [1]
Annet [3]
Annonse
Islam-torget
Nyhetsmail
Hvis du vil motta nyhetsmail fra Islam.no, registrer deg her.

Navn:
 
Epost:
 
Annonse
Annonse

Annonse

Siden 17.09.2003 er du gjest nummer:
free page hit counter

Annonse
Islam-torget
Annonse
Copyright © Islam.no
All rights reserved
Alle henvendelser:
post@islam.no
Den Islamske Informasjonsforeningen
Postboks 4637 Sofienberg
0506 Oslo
Hvem er vi?
Om islam.no
Design by:
Inspiral design