| SiteMap 
Bønnetider for Oslo: Fajr: 04:17 - Soloppgang: 05:28 - Dhuhr: 13:25 - Asr: 17:14 - Solnedgang: 21:03 - Isha: 22:14 - Andre byer?
Dagen i dag
Torsdag 26.04.2018
10. sha'ban 1439 h.
1. ramadan kommer på torsdag 17.05.2018 (om 21 dager)
Flere begivenheter?

Korandatabasen

Koranvers
K. 3:8: Herre, la ikke våre hjerter vandre etter at Du har ledet oss. Gi oss Din nåde. Du er Giveren.
Andre vers?

En hadith:

 
 Anas (raa) sa at profeten (fvmh) sa: ingen av dere er helt troende før dere ønsker for deres bror det dere ønsker for dere selv.

[Al-Bukhari og Muslim] Les flere hadith.

 

Annonse
Tro (iman)  (5)
Faste (Sawm)  (10)
Hadith  (9)
Historie  (15)
Tazkiyah (renselse av ego)  (13)

Om Islam - Tazkiyah (renselse av ego)


Side: 1 | 2 | 
 
Hva sier jeg når?
Profeten saaw har lært oss gode bønner i de forskjellige situasjoner. Vi bør lære dem og bruke dem så godt vi bare kan. (Har du bedre forslag til oversettelsen, skriv gjerne til oss: post@islam.no )
Skrevet av: Basim Ghozlan den 22. desember 2005. | Visninger totalt: 7860 | Visninger i dag: 0

Gudsfrykt Taqwa
Det er her gjort et forsøk på å belyse hva gudsfrykt innebærer i Qur’an og profeten Mohammeds sunna som er et begrep for hans ord og gjerninger og godkjennelse av hans følgesvenners forstålse av religionen. Sentrale arabiske begrep er transkribert og satt i kursiv før eller etter en norsk forklaring.
Skrevet av: Karima Solberg den 6. mai 2005. | Visninger totalt: 3531 | Visninger i dag: 0

Tålmodighet (sabr)
Vi mennesker er rastløse vesner. Vi ønsker å tilfredstille våres behov og ønsker umiddelbart. Verden har vi kultivert og utviklet for tilpasse våres behov og til å gi oss tilfredstillelse på alle livets arenaer. Quranen ber oss om å reflektere rundt føden som Allah har forsynt oss med. Han forteller at i paradiset skal trærne skjenke sine frukter til menneskene uten at de trenger å anstrenge seg, og maten kommer ferdig tilberedt servert av yndefulle tjenere . For den hardt arbeidende bonden, jegeren, eller kvinnen som tilbringer mange timer på kjøkkenet er dette et forlokkende bilde. Men for det moderne bymenneske som har en god jobb og en fet lommebok er ikke dette lenger like tiltrekkende. Han kan bare gå til en restaurant og kjøpe maten ferdig tilberedt, og må han lage mat hjemme finnes det nok av ferdigmat i butikken som han kan varme opp på et blunk i mikrobølgeovnen.
Skrevet av: Karima Solberg den 6. mai 2005. | Visninger totalt: 5050 | Visninger i dag: 1

Den islamske karakteren
Islam har et fullstendig syn på hvordan menneskets karakter bør være. Koranen nevner mange av de egenskapene man bør styrke og de egenskapene man bør bekjempe. Hadith, på sin side, fordyper dette temaet. Profeten har oppsummert hele budskapet sitt med to ord "Jeg er sendt bare for å fremme den beste/gode moralen". Det er vanskelig å samle alle slike egenskaper på en artikkel men vi samler noen av dem. Ved siden av hver egenskap lister vi noen referanser til steder i Koranen som omhandler emnet. Deretter kommer vi med en eller flere hadith.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 6. september 2003. | Visninger totalt: 3432 | Visninger i dag: 0

Demp stemmen din
Tar man ofte toget, har man sikkert opplevd å bli irritert over enkelte passasjerer som prater med sidemannen, mens de høres ut som de holder tale for hele toget.

Det samme når man sitter på toget og opplever å bli ”tvangsinformert” om hele sidemannens livshistorie eller om dens middagsplaner. Sidemannen som tror han bare prater i mobilen, men som ser ut å tale for en hel fotballbane.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 6. mai 2005. | Visninger totalt: 2245 | Visninger i dag: 0

Respekter de eldre og hjelp de svake
Profeten Muhammad (fvmh) har sagt ”En som ikke viser respekt til de eldre eller som ikke viser barmhjertighet til de små er ikke en av oss”. Profeten pleide å be soldatene som var på vei til å forsvare landet om å tilpasse hastigheten etter de svakeste.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 6. mai 2005. | Visninger totalt: 3473 | Visninger i dag: 0

Estetisk sans og klesdrakt i islam
Allah (swt) er vakker og elsker skjønnhet. Med disse ordene understreket profeten (fvmh) at det ikke strider mot prinsippet om ydmykhet å bruke fine klær og pene sko. Tvert i mot er det faktisk anbefalt så lenge man utviser sunn moderasjon.
Skrevet av: Basim Ghozlan den 10. oktober 2005. | Visninger totalt: 4890 | Visninger i dag: 0

En historie om takknemlighet
Abu Huraira (RA) fortalte at han hørte profeten (saaw) si: ”Det var tre menn fra Israels folk, den ene var spedalsk, den andre var skallet og den tredje var blind. Allah ville sette dem på en prøve så Han sendte en engel til dem.
Skrevet av: Øyvind Færevik den 22. desember 2005. | Visninger totalt: 3390 | Visninger i dag: 0

Dhikr: Å huske og nevne Allah (sw)
Man mister freden og beskyttelsen i dette liv og i det neste , uten troen på Allah. All ære og pris til Allah , den Allmektige ,den Majestetiske og den Høyeste. Å nevne Allahs (swt) navn , uansett om man nevner dem høyt eller i seg selv, er kjent som dhikr. Det betyr ihukommelse av Allah den Høyeste. Han har beordret oss til å huske Ham og nevne Ham alltid og alle steder.
Skrevet av: M. Ghozlan den 26. januar 2015. | Visninger totalt: 3710 | Visninger i dag: 0

25 du’a fra Koranen
K. 2:186 ” Når Mine tjenere spør etter Meg, - se, Jeg er nær. Jeg svarer den bedendes bønn, når han ber til Meg. Måtte de så høre på Meg, og tro på Meg, - at de må finne den rette vei
Her er noen bønner fra Koranen:
Skrevet av: M. Ghozlan den 26. januar 2015. | Visninger totalt: 3164 | Visninger i dag: 0

Hva betyr det å være from?
En aya, ofte kalt Koranens fromhets-vers (ayat al-birr), beskriver fromhet slik: Fromhet (birr) består ikke i at dere vender ansiktene deres mot øst eller vest, men from er den som tror på Allah og den ytterste dagen, på englene, på Boken og profetene, som gir av sin eiendom til tross for sin kjærlighet til den, til slektninger, farløse og fattige, til reisende og tiggere og til frikjøping av slaver, og som etablerer bønnen og betaler den obligatoriske skatten, som overholder avtaler, som tålmodig møter vansker, lidelse og fare. Disse er de sannferdige, og disse er de gudfryktige. (K. 2:177)
Skrevet av: Nora S. Eggen den 21. februar 2007. | Visninger totalt: 7764 | Visninger i dag: 0

Å søke Gud
De fleste vil kjenne igjen et hig, en følelse av at man søker noe uten helt å riktig vite hva. En lengsel som iblant bryter igjennom og trekker sinnet innover i hjertet og får ørene til å lytte etter den indre stemme, mens øynene søker over himmelen etter svar på om det er noen der ute som hører og bryr seg.
Skrevet av: Karima Solberg den 8. januar 2007. | Visninger totalt: 6348 | Visninger i dag: 0

Side: 1 | 2 | 
 
Skriv ut siden


Islam i norge
Moské [89]
Halal kjøtt [3]
Organisasjon [5]
Restaurant [5]
Begravelsesbyrå [1]
Forlag [1]
Nettbutikk [1]
Annet [3]
Annonse
Islam-torget
Nyhetsmail
Hvis du vil motta nyhetsmail fra Islam.no, registrer deg her.

Navn:
 
Epost:
 
Annonse
Annonse

Annonse

Siden 17.09.2003 er du gjest nummer:
free page hit counter

Annonse
Islam-torget
Annonse
Copyright © Islam.no
All rights reserved
Alle henvendelser:
post@islam.no
Den Islamske Informasjonsforeningen
Postboks 4637 Sofienberg
0506 Oslo
Hvem er vi?
Om islam.no
Design by:
Inspiral design